Boston (USA)

ontmoeting met een onbekende

Boston (USA)

Op Schiphol stappen wij beiden in de trein richting Den Haag, zij net geland met het vliegtuig vanuit Boston en ik met de bus gearriveerd vanuit Amsterdam.

We gaan tegenover elkaar zitten en proberen een beetje klungelig de plaatsen naast ons vrij te houden voor andere treinreizigers. Ik zeg haar dat ze haar koffer best iets naar mij mag verplaatsen zodat ze wat minder krap zou kunnen zitten. Dit is het begin van een gesprek dat pas in Den Haag CS zou stoppen.

Ze was voor het eerst in Europa en op weg naar het Micronutrient Forum’s (MNF) 6th Global Conference en verbaasde zich over de vele waterpartijen die ze voorbij ziet komen vanuit de trein.

We hebben een fijn gesprek over de verschillen tussen Amerika en Nederland en hoe er langzaam maar zeker een verschuiving plaatsvindt naar meer (milieu)bewust leven.

Ze kijkt er naar uit om wat meer van Nederland te zien en ze heeft zich voorgenomen zeker ook even de zee te gaan ervaren in Scheveningen en hoe die verschilt van het strand in Boston.

We rijden het station binnen en het wordt tijd om afscheid van elkaar te nemen. Ik overhandig haar een speldje en geef er een beetje uitleg bij. Ze zou zeker, met de vertaalmogelijkheid van google, de website gaan bekijken en dankt mij hartelijk voor het kleine gebaar.

Bij het op de bus stappen richting Kijkduin om even uit te kunnen waaien op het strand denk ik nog even terug aan dit onverwacht fijne gesprek.

Thijs