Buurthulp

ontmoeting met een onbekende

Samen met Nico worden wij gestrikt om een puzzle op te lossen bij het standje van Buurthulp Oost op Het Indische Buurt Festival in Amsterdam.
Ik heb Nico nog niet eerder ontmoet en dit is dan ook een mooi moment om aan Buurthulp Oost ons initiatief ’t is vanzelfsprekend duidelijk te maken en in uitvoer te brengen.

De stopwatch wordt gepakt, ondertussen probeer ik nog duidelijk te maken dat het mij om de connectie en niet om de snelheid gaat.

1, 2, 3 GO!!!

De samenwerking gaat verbazingwekkend goed en in record tempo leggen wij de puzzle met als resultaat een tweede tijd van de, tot dan toe, dag.

Na gedane zaken stellen wij ons aan elkaar voor. Nico is ICTer en doet dat met veel plezier. Eerder heeft hij verteld geen puzzelaar te zijn echter bij het uitleggen wat zijn werk inhoud komt hij daar op terug; “Mijn werk is eigenlijk het uitpuzzelen van een vraag, behoefte of probleem totdat het functioneert zoals gewenst.”

Ook ik stel mij aan hem voor en doe ik mijn verhaal over mijn werkzaamheden en projecten.

Nog even schrijven wij onze namen en telefoonnummers in het logboek van Buurthulp Oost mochten het zo zijn dat wij een prijs gewonnen zouden hebben. Hierna nemen we afscheid en vervolgen we onze eigen weg. Allebei met een fijne herinnering en hij ook nog met een speldje.

Eind van de dag wordt ik gebeld door Buurthulp Oost met de fijne mededeling dat wij een prijs hebben gewonnen en of ik nog in de buurt ben. Helaas is dit niet het geval maar ik denk met plezier terug aan de ontmoeting met Nico en Buurthulp Oost.

Thijs

Foto gemaakt door: Huub Zeeman