Knoop eens een gesprek aan met een vreemde

NRC – 11 augustus 2023

Wanneer had je voor het laatst spontaan een gesprek met een onbekende? Het was in het tijdperk vóór de apparaten een frequente bezigheid. Lang niet altijd gewenst en ook lang niet altijd onderhoudend, maar al met al toch een erkenning van het feit dat we voortdurend onderdeel uitmaken van een sociale omgeving.⁠

Het gesprek vormt een wezenlijk onderdeel van wie we zijn. Toch wordt het met uitsterven bedreigd, ziet arts-onderzoeker Emma Bruns. Praten in de publieke ruimte is iets voor psychiatrische patiënten, verwarde ouderen of spelende kleuters aan het worden. Nog even en het gestotter van het ongemak in onze conversaties is ingeruild voor soepele aanvullingen van apparaten. Dit is een pleidooi voor het behoud van het gesprek. Lees het via deze link.

’t is vanzelfsprekend

Wij proberen de drempel om een gesprek aan te gaan te verkleinen en tevens er een grotere betekenis aan te geven door na een gesprek, met een onbekende, onze speld te overhandigen. Een stimulans voor de ontvanger om dit zelf ook te doen en tevens een mooie herinnering aan de onverwachte ontmoeting.

Mocht je mee willen doen met ons initiatief neem dan gerust contact met ons op.