Iedere dag een stukje beter

ontmoeting met een bekende

9 november 2022 ben ik afgereisd naar Huize Bloem in Lieren voor een boekpresentatie van mijn nicht Manon Tennekes. Zij heeft een boek geschreven over de corona periode, de impact die dat had op de gezondheidszorg en de sociale moeilijkheden die dat met zich meebracht. Dit allemaal naar aanleiding van haar vader, mijn oom, die getroffen door een tia, en daardoor half verlamd was, afhankelijk was van de gezondheidszorg.

Tijdens de presentatie kwam het belang van een gesprek, op vele manieren, erg naar voren. Niet alleen het bespreekbaar maken van soms ogenschijnlijk ingewikkelde onderwerpen maar ook het belang van het gewone praatje. Het is toch immers vanzelfsprekend dat we met elkaar in gesprek gaan!

Naderhand bij de naborrel even bijgepraat, we zien elkaar niet heel erg regelmatig namelijk, en haar gefeliciteerd met het uitkomen van haar boek “Iedere dag een stukje beter”.

Het speldje van ’tisvanzelfsprekend was bij haar op zijn plek.

Een aantal dagen later in de trein naar Vlissingen heb ik het boek meegenomen en ben ik erin begonnen om het de volgende ochtend aan de eettafel uit te lezen, dit mede omdat ik op de terugreis naar Amsterdam in gesprek raakte met Matthijs (Impact) (Lees hier zijn verhaal).

Thijs

Klik hier voor meer informatie over het boek “Iedere dag een stukje beter.”