Impact

ontmoeting met een vreemde

Afgelopen woensdag na mijn wandeling van Vlissingen naar de Belgische grens, enigszins vermoeid en wachtend op het vertrek van de trein waar ik in had plaatsgenomen om terug te keren naar Amsterdam kwam Matthijs Bobeldijk de coupé ingelopen om zich heen kijkend op zoek naar? Na enige aarzeling sprak hij mij aan met de vraag of ik wist waar de stopcontacten zaten in deze coupé.

Omdat het om een oud treinstel ging waren deze niet aanwezig, waar ik hem op attendeerde, dus bood ik hem mijn powerbank aan om zijn bijna lege telefoon mee op te laden, met het verzoek om wel in mijn buurt te blijven. Hij nam dit maar al te graag aan, settelde zich aan de andere kant van het gangpad en maakte zich klaar voor de reis.

Al snel, het ijs was immers al gebroken, kwamen we met elkaar in gesprek en dat hebben we het grootste deel van de reis, hij Haarlem als eindstation en ik Amsterdam Sloterdijk, volgehouden tot het werk van hem zich weer aandiende.

Het gesprek ging voornamelijk over menselijk sociaal gedrag en de op economie gerichte maatschappij, om even niet te erg in detail te treden.

Aankomende bij Heemstede-Aerdenhout, het laatste station voor Haarlem, en al zijn spullen bij elkaar pakkend elkaar nog een keer erg bedankt voor het fijne en onverwachte maar meer dan welkome gesprek en met de belofte van Matthijs dat hij mij zijn boek “IMPACT”, wat hij in eigen beheer had uitgegeven vlak voor de eerste Corona lockdown, zou toesturen. Van mij had hij al eerder het ‘tisvanzelfsprekend speldje gekregen wat de onverwachte gesprekken met wildvreemden vertegenwoordigd (als speld drager sta je open voor een onverwacht gesprek).

Het afscheid was kort maar zeer oké, misschien dat we elkaar nog een keer zien maar als dat niet zo is blijft de onuitwisbare ervaring ons bij!

Vandaag bij de post zat het pakketje met daarin zijn boek.
Matthijs bedankt voor de ontmoeting en je boek, groet Thijs

Nieuwsgierig naar het boek? Neem een kijkje op zijn website.