Ladies of Light

ontmoeting met een vreemde

Afgelopen woensdag, 30 november 2022, liep ik in de Kunsthal, waar ik samen met Liesbeth, een hele goede vriendin waar ik graag musea mee bezoek en regelmatig mee wandel, en Guus, mijn dochter, een fotografe, Petra Muilenburg, tegen het lijf in de tentoonstelling Tim Walker – Wonderful Things.

Guus had haar aandacht getrokken, waarschijnlijk omdat Guus graag in historische kleding loopt en zo ook nu, en ze vroeg zich af of zij een model was en of dat ze haar zou mogen portretteren.

Al snel raakten we met elkaar, zij waren met zijn tweeën en wij met zijn drieën, in gesprek over fotografie, kunst, sociaal gewenst gedrag en andere hieraan gerelateerde zaken. Na betrekkelijk lang de doorgang naar het volgende deel van de tentoonstelling deels geblokkeerd te hebben hebben we onze gegevens uitgewisseld met de intentie elkaar in de nabije toekomst weer te gaan treffen.

Omdat onze jassen en tassen in de kluisjes opgeborgen waren bleef het bij socialmedia kanalen delen echter bij het verlaten van deze tentoonstelling kwamen we elkaar weer tegen en hebben we kaartjes kunnen uitwisselen.

Bij dat uitwisselen heb ik haar een ‘tisvanzelfsprekend speldje gegeven vanwege de warme ontmoeting die we met elkaar hebben gehad.

Thijs

Ladies of light