Opticien

ontmoeting met een vreemde

Daar zit je dan in de stoel bij de opticien met een apparaat voor je ogen dat niet zou misstaan in een steampunk omgeving. De basisinstellingen zijn ingevoerd en op zijn opmerking “heel ver weg hoef je gelukkig niet te kijken” reageer ik met dat ik dat als motorrijder het toch wel erg belangrijk vind om goed te kunnen anticiperen op het verkeer.

Aangezien hij ook een motormuis is was dit het begin van een gesprek wat uiteindelijk meer over mensenrechten en het bewind in bepaalde landen, speciaal over Iran het land waar hij geboren is, gaat. Nader is na in gevangenschap te zijn geboren in Iran en diverse keren te zijn opgepakt, samen met zijn moeder, op 10 jarige leeftijd naar Nederland gevlucht. Gelukkig kon hij zich niet alles herinneren van de tijd die hij daar doorgebracht heeft maar de dingen die wel in zijn geheugen zijn gegrift hebben wel zo hun littekens achtergelaten. Eenmaal in Nederland is zijn nieuwe leven begonnen en heeft hij diverse banen gehad en een rechtenstudie gevolgd om nu als opticien zijn inkomen te genereren.

Nog steeds is hij actief om mensen bewust te laten worden van de misstanden die in Iran plaatsvinden en de gevaren die het regime daar met zich meebrengt voor het westen. De onderschatting van het westen is groot en ze hebben niet helemaal door wat de gevaren voor ons zijn, benadrukt hij nog een keer!

Binnenkort zie ik hem weer als ik mijn bril ga ophalen, voor nu was hij blij met het kleine presentje dat ik hem gaf en de fijne ontmoeting.

Thijs