Reset

ontmoeting met een onbekende

Conductrice

Ik hoor de conductrice al van ver aankomen. Ze verontschuldigt zich over dat de trein 8 minuten zal blijven staan op station Woerden in verband met een reset. Wanneer ze de coupé binnenkomt waar ik mij in bevind, zeg ik haar dat het prima is en dat ik geen haast heb.

Op dat moment start de trein weer op, waardoor de verlichting weer aangaat, de airco weer begint te werken en de deuren weer opengaan. Even was ze hierdoor afgeleid van het begin van ons gesprek maar al snel komt ze bij mij terug en hebben we het over onthaasten, altijd maar aan staan en altijd moeten leveren.

Vertragen

Ze is al even mee bezig om te vertragen maar het lukt haar nog niet. De smartphone is daar een grote oorzaak van omdat ze die maar moeilijk naast zich neer kan leggen.

Alle notificatie’s heeft ze al uitgezet maar door de nieuwsgierigheid kijkt ze toch te regelmatig of er geen berichten binnen zijn gekomen.

Een kleine reflectie gaf haar moed voor de toekomst en voor mij een goede reden om haar een speldje te overhandigen om nog een keer te benadrukken dat direct contact het meest waardevol is.

Ik hoop haar in de toekomst nog een keer te mogen tegenkomen.

Thijs