Vogel

ontmoeting met een vreemde

Nadat ik eerst afgewacht heb totdat de grote, spits, drukte voorbij zou zijn eindelijk onderweg naar mijn atelier.

Zoals gebruikelijk weer flink op de pedalen, aangezien langzaam fietsen niet echt mijn ding is, schiet ik onder Het Amsterdams Lyceum door richting het Olympiaplein. Voor het Monument Indië-Nederland loopt een jongen met een meeuw in zijn handen en daarbij een wat op leeftijd zijnde fietster die op het moment dat ik voorbij schiet opstapt en de scene verlaat.

Bij het omkijken zie ik de jonge puber vertwijfeld met de meeuw in zijn handen staan en ik besluit terug te fietsen om te kijken of ik hem kan helpen. De jongen verteld mij dat hij de meeuw gisteren ook al in het vizier had en nu besloot om toch te kijken of hij het dier, wat niet wilde of kon vliegen, te gaan helpen. Samen hebben we besloten de dierenambulance te bellen hij met de meeuw in zijn handen en ik met mijn telefoon.

Na kort overleg met de meldkamer heeft Jonathan de meeuw naar de congiërge van het Lyceum gebracht alwaar de dierenambulance de meeuw zou kunnen ophalen, ondertussen paste ik op zijn fiets en wachte geduldig op zijn terugkeer.

Bij terugkomst hebben we elkaar bedankt voor de hulp aan elkaar en het dier en ondanks dat zijn les al begonnen was en hij moest opschieten heb ik hem nog wel een herinnering kunnen geven aan deze korte maar fijne ontmoeting.

Thijs